dilluns, 30 de juny del 2014

Beca la Creació Literària Emili Teixidor

Grup 62


Un projecte escrit per Rodrigo Mira, de vint-i-quatre anys, obté la Beca a la Creació Literària Emili Teixidor

Coincidint amb el segon aniversari de la mort de l’escriptor, Columna Edicions anuncia el títol del projecte que obtindrà 5.000 euros per al seu desenvolupament.

El jurat format per Ester Pujol, directora editorial de Columna Edicions, Lluís Fernández, marmessor de l’obra de l’escriptor, Jacint Bassó, filòleg i director docent de l’escola Betània-Patmos, Isona Passola, productora, guionista i directora de cinema català, i Berta Bruna, editora de Columna Edicions, ha decidit atorgar la Beca a la Creació Literària Emili Teixidor al projecte presentat amb el títol El clàssic del sud, de Rodrigo Mira.
Rodrigo Mira. Va néixer el 1990 a l'Horta d'Oriola. Ha estudiat  Filologia Catalana a la Universitat d'Alacant. Ha fet de professor, de corrector, d'articulista i d'assessor lingüístic, a més de feines no relacionades amb la literatura que li han permès sobreviure.
Dotada d’una escriptura molt expressiva i suggerent, El clàssic del sud es presenta com una novel·la psicològica i realista, en què el protagonista, en Dídac, es veurà obligat a explorar les arrels familiars i tornar al seu poble d’origen, Elx. L’autor vol plasmar la unió necessària que hi ha d’haver entre catalans i valencians des del punt de vista literari i familiar, a banda de la descripció acurada de la vida de la gent que treballa la terra al sud del País Valencià.
La creació de la Beca té l’objectiu de mantenir viu el record de la figura d’Emili Teixidor i la seva aportació al món de la cultura.
Us recordem que l’obra que es deriva del projecte literari premiat és publicada per COLUMNA EDICIONS l’any següent.


Diarioinformacion.com




Diario Las Províncias

http://www.lasprovincias.es/agencias/valencia/201406/19/alicantino-rodrigo-mira-gana-124553.html


La Vanguardia

La verdad.es

324.cat

Vilaweb.cat

Cultura21