dilluns, 15 de maig de 2017

Donació Fons Emili Teixidor

El fons bibliogràfic d’Emili Teixidor serà donat a la Universitat de Vic
El formen uns 4.000 volums i documents de la trajectòria personal de l’escriptor de Roda de Ter mort l’any 2012
Emili Teixidor va ser investit Doctor Honoris Causa per la Universitat de Vic el febrer del 2012 | Universitat de Vic


La voluntat de l’escriptor es farà realitat. Emili Teixidor va deixar escrit que volia que la seva obra anés a parar a la universitat que el va investir Doctor Honoris Causa: la Universitat de Vic. Gairebécinc anys després de la mort de l’escriptor de Roda de Ter, el 19 de juny de 2012, el seu hereu ho ha certificat i l’ha donat a la institució vigatana.
La donació de Teixidor inclou uns 4.000 volums que formaven part de la biblioteca, bàsicament assaig i novel·les, alguns d’ells dedicats. També hi ha llibres que utilitzava a l’escola i a la universitat durant la seva etapa d’estudiant. A més a més també hi ha inclosos manuscrits originals i altres documents i objectes vinculats a la trajectòria de l’escriptor.
La UVic-UCC s’ocuparà ara del tractament arxivístic i físic alhora que de la seva catalogació i digitalització. La Universitat de Vic té la idea que estigui a disposició dels estudiants, professors, investigadors i usuaris de la biblioteca Ricard Torrents de la Universitat de Vic. La directora, Mireia Salgot, reconeix que rebre aquest fons “representa la voluntat de la UVic-UCC de conservar la memòria intel·lectual i professional de l’escriptor” alhora que “referma el seu compromís amb la cultura i el territori”.
La Universitat de Vic també valorarà la cessió del material a altres institucions per fer-ne exposicions temporals.


---

VOLUNTAD DEL AUTOR

La UVic recibirá el fondo bibliográfico del escritor Emili Teixidor
·    El centro universitario se encargará de catalogar el legado de más de 4.000 documentos y digitalizarlo

ACNVic  -  15/05/2017

La Biblioteca Ricard Torrents de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya recibirá más de 4.000 documentos del fondo documental del escritor de Roda de Ter, Emili Teixidor.
Según ha explicado la UVic en un comunicado, la donación ha sido de parte de su heredero, siguiendo la voluntad del propio Teixidor. El legado de quien fue el primer Doctor Honoris Causa de la Universitat de Vic incluye unos 4.000 volúmenes que formaban parte de la biblioteca personal del escritor, con ensayos y novelas, además de libros que utilizaba en la escuela y en la universidad en su época de estudiante.

Forman parte también de este fondo manuscritos originales, otros documentos y objetos vinculados a su trayectoria personal. Será la UVIC-UCC quien se ocupará del tratamiento archivístico y físico del fondo así como de la catalogación y digitalización. El objetivo de la universidad es hacerlo accesible a estudiantes, profesores e investigadores.

----

La UVic rebrà el fons bibliogràfic d'Emili Teixidor

 

BARCELONA, 10 Maig (EUROPA PRESS) -
La Biblioteca Ricard Torrents de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) rebrà el fons documental de l'escriptor de Roda de Ter, Emili Teixidor.
Segons ha informat el centre en un comunicat, així ho ha disposat el seu hereu, seguint la voluntat de qui va ser el primer doctor Honoris causa de la universitat.
La donació inclou uns 4.000 volums que formaven part de la biblioteca d'Emili Teixidor, bàsicament assaig i novel·les, algunes d'elles dedicades, a més de llibres que usava a l'escola i a la universitat en la seva època d'estudiant.
També formen part d'aquest fons originals manuscrits, altres documents i objectes vinculats a la seva trajectòria personal.

La donació del fons suposa el traspàs de la titularitat a la UVic-UCC, que s'ocuparà del seu tractament arxivístic i físic, així com de la catalogació i digitalització.